förlag

Eldfacklorna - sju svarta hål

Björn Calander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ISBN: 9789197590419

Antal sidor: 460

Bandtyp: Inbunden

Utgivningsår: 2006

Genre: Novellroman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Hon hade inte sovit ordentligt på hela natten. Inatt hade önskedrömmarna varit så tydliga att hon för ett ögonblick lurat sig själv att han kommit hem igen. Att han låg i sin säng precis som förut. Att han låg i sin säng och väntade på dem. Väntade på att de skulle komma och sjunga. Ja må han leva."

 

Så börjar Eldfacklornas första hål, Ja må han leva, där vi får möta Anna och Adam som just förlorat sin son Johannes. Idag skulle pojken fyllt 10 år …

 

Kliv in i Mikaels självmordstankar, vandra runt med honom på hans avskedsturné till sina familjer…

Förnim Peters botgörarångest och förlåtelseenvig med Gud. Peter – lärare och pappa – och mördare.

Upplev Magdalenas förbittrade dödskamp. Mamma. Och utslagen alkoholist. Träffa hennes barn och återupplev deras barndom.

Kryp ner hos det unga paret Annika och Johan, när hon lycklig förkunnar att hon väntar barn. Men Johan ruvar på en hemsk hemlighet …

Bli förälskad med Filip och känn hans lidelsefulla jakt på kärleken in i Pandoras box…

Gör bekantskap med Elsa, som gammal och utsliten bara väntar på det slut som är utstakat åt oss alla …

Och glöm aldrig, aldrig Ellen, Johannes lillasyster, vrakspillran som blivit över och vars framtida öde står skrivet i stjärnorna …

 

Tänd sju svarta hål. Om du har modet och vågar.

 

 

 

"Tänk att få äga en bok alldeles själv – att man inte svimmade av lycka!"

 

Samuel August i Sevedstorp

och Hanna i Hult / Astrid Lindren

 

 

 

Jag ska skydda dig mot livets fasor

Charlotte Ekbom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ISBN: 9789197590464

Antal sidor: 240

Bandtyp: Inbunden

Utgivningsår: 2015

 

 

”Din pappas liv gick som sagt inte att rädda. Jag beklagar verkligen.”

Jonatan mötte hennes blanka blick. Det var svårt att avgöra om ögonen var blå eller gröna i det skarpa solskenet.

”Du snackar med fel person”, väste han till slut och såg bort mot parkeringen. ”Min farsa har varit död i tio år.”

 

Jonatan är nitton år när hans föräldrar råkar ut för en bilolycka där pappan tragiskt omkommer. Men Jonatans pappa har ju redan varit död i många år. Eller har han inte det? Sakta börjar en obehaglig sanning rullas upp.

 

Hur långt är föräldrar beredda att gå för att skydda sina barn från den råa verkligheten – och vad kan det få för konsekvenser?

 

Jag ska skydda dig mot livets fasor är ett spännande relationsdrama som spänner över tre sommarmånader. Jonatan flyr till sina farföräldrar på landet för att försöka hitta stadig mark medan hans mamma ligger i koma. Vad han inte vet är att hans farföräldrar bär på egna mörka hemligheter. Dessutom dyker hans femtonåriga kusin Miranda upp för att skapa sin egen rättvisa.

 

 

Grannsjälar

Charlotte Ekbom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ISBN: 9789197590440

Antal sidor: 304

Bandtyp: Inbunden

Utgivningsår: 2009

 

 

"Hon vägde tabletten i handen. Försökte känna dess vikt. Att en så liten sak kunde göra så stor verkan. Med en lättvindig rörelse tog hon upp burken och skakade ut ännu ett piller. Köksgolvet knarrade och ett gällt barnskrik fyllde lägenheten. På två och en halv sekund hade hon hällt tillbaka tabletterna i burken och ställt in den i skåpet ovanför kylen.

– Är du sjuk mamma?

Max såg frågande på henne med en treårings oskyldiga blick. Ögonfransarna var långa och täta. En mammas dröm."

 

Arbetslösa Hedvig flyttar med sin karriärtörstande man och två små barn till Västerås. Men livet blir inte som hon föreställt sig och när hon dessutom upptäcker sin man med en annan kvinna rasar hennes värld samman. Hennes ende vän tycks vara den tio år yngre grannen Elliot. Deras möten observeras i tysthet av den ensamma gamla kvinnan Judit som bor i samma hus. Bakom hennes skyddande väggar vilar mörka familjehemligheter. Och hon vet att män inte är att lita på.

Erik

Andreas Landgren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ISBN: 9789197590426

Antal sidor: 160

Bandtyp: Inbunden

Utgivningsår: 2008

 

 

Erik, 25 år, har en positiv inställning till livet, trots ideliga motgångar.

 

"Tyvärr bestod inte bröllopsannonserna, som man kanske skulle kunna tro, av unga sexbomber som erbjöd sig att gifta sig med en. Tvärtom var det kvinnor som ville visa upp för alla att det numera var kört på den fronten. Erik mådde illa av att se de män som stod bredvid och flinade. Det fick honom att känna sig extra ensam. Han bläddrade snabbt fram till dödsannonserna och blev genast på lite bättre humör."

 

Måste det egentligen vara så komplicerat?

 

"Jag sa att förlovningen var som en EMU-omröstning. Det fanns inget nej-alternativ. Det fanns ja nu eller ja senare att välja på."

 

Eriks två bästa vänner, Johan och Daniel har jobb och flickvänner, det vill säga allt det som Erik önskar sig, men de har också egna problem att brottas med.

 

Boken har en humoristisk underton och tar sin utgångspunkt i vardagsfilosofiska frågor som vi alla ibland går och funderar över.

 

"Kan man hata GIF Sundsvall?"

"Är killar mer tekniska än tjejer?"

"Vann rätt låt?"

"Hur lyder definitionen av en inflyttningsfest?"

"Hur långt är det till Gävle?"

 

 

Kära vänner

Charlotte Ekbom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ISBN: 9789197590433

Antal sidor: 156

Bandtyp: Häftad

Utgivningsår: 2005

Genre: Ungdomsbok

 

"Som jag ser det finns det fyra alternativ", säger Ebba. "Nummer ett: man slutar att träffas helt och hållet. Alternativ två: man är kompisar och träffas då och då som enbart kompisar", fortsätter hon eftertänksamt. "Alternativ tre: man gör det mest drastiska. Man gör slut med sin gamla partner och inleder ett seriöst förhållande med sin nya. Och slutligen alternativ fyra: man är otrogen mot sin gamla partner ett längre tag för att se hur det utvecklas med den nya partnern." Jakob sitter ett tag och stirrar på Ebba. Han har svårt att slita ögonen ifrån henne.

 

"Och vilket alternativ skulle du välja om du blev kär i någon annan?" frågar han.

 

I Kära vänner berättar Jakob och Ebba i vartannat kapitel sin historia. Gång på gång dras de till varandra, utan att någon av dem varken riktigt kan eller vill förhindra det. Samtidigt är det så många saker som kommer i vägen för deras kärlek – trycket från kompisarna, föräldrarnas åsikter, deras andra förhållanden och kanske framför allt rädslan att verkligen våga älska en annan människa. Kanske är det ändå bäst att bara vara vänner? Kära vänner.

 

Kära vänner är en ungdomsroman om kärlek och vänskap, om möten och avsked, om trohet och otrohet, om att våga stå för sina känslor och om att ta det stora klivet in i vuxenvärlden.