SPRÅKSERVICE

 

 

"Om ett ord i en ordlista är felstavat, hur skulle vi veta det?"

 

 

Språkservice

 

Behöver ni hjälp med korrekturläsning, språkgranskning eller översättning? Då har ni kommit helt rätt! Bokstaven18 erbjuder olika former av språkservice till företag, myndigheter och privatpersoner till konkurrenskraftiga priser.

 

Korrekturläsning/Språkgranskning

Varför behöver en text korrekturläsas? Många menar att det viktigaste är vad man säger och inte hur man säger det. Men riktigt så enkelt är det inte. Om en text innehåller fel så betraktas den, och även skribenten, som slarvig och i värsta fall som icke trovärdig.

Bokstaven18 består av ett nätverk av språkkonsulter som är fullt utrustade för att kunna hantera olika typer av texter. Vi korrekturläser åt både företag, myndigheter och privatpersoner. Som kund har du direktkontakt med personen som arbetar med just ditt uppdrag.

Vi granskar alla innehållsmässiga och språkliga fel. Vi rättar stavfel, ordkunskapsfel, ordbildningsfel och ordformfel. Vi kontrollerar även särskrivningar, skriftspråkliga tecken av olika slag, sifferuttryck, stor och liten bokstav, förkortningar, mellanslag, konstruktionsfel av olika slag, inkongruens, syftning och talspråksformer. Vi granskar även rubriker, mellanrubriker, ingresser och bildtexter. Dessutom ser vi till att texten har ett konsekvent skrivsätt.

 

Pris

Bokstaven18 strävar efter att hålla en låg prissättning för att såväl privatpersoner som företag ska kunna ha möjlighet att få sina texter korrekturlästa eller språkgranskade. Uppdragen vi får skräddarsys efter de behov och önskemål som kunden har. Varje kund är speciell och varje uppdrag är unikt. Därför blir också priset unikt.

Korrekturläsning/Språkgranskning

Skicka en kopia av texten eller uppgifter om antalet ord, typ av text och önskad leveranstid till oss via post eller e-post för att erhålla en kostnadsfri offert. Offerten måste sedan godkännas av dig innan vi påbörjar uppdraget.

 

Betalning

All betalning sker mot faktura. Fakturan förfaller till betalning 15 dagar efter det att uppdraget är slutfört om ingen annan skriftlig överenskommelse finns.